Šta cveće na vašem venčanju govori o vama?

Da li razmišljate o značenju cveća prilikom odabira dekoracije za venčanje?

Dugo ste razmišljali o idealnom prostoru za vaše venčanje? Kada ste konačno izabrali pravo mesto za vaš najlepši dan došao je moment da se pozabavite brojnim detaljima. Svi znamo koliko je bitna cvetna dekoracija i kako je uz pomoć lepog cveća moguće transformisati svaki prostor. Da li izabrati cvetne aranžmane sa omiljenim cvećem, da li uklapati boju cveća sa prostorom ili pak jarkim bojama cveća dati posebu notu cvetnoj dekoraciji? Naravno, izabraćete ono što vam se najviše sviđa i što vam se uklapa u budžet. Neki od vas će izabrati cveće koje za vas ima poseban značaj i simboliku.

Ruže su bez sumnje najpopularniji cvet za venčanja.

Ruže simbolišu ljubav a različite boje stavljaju naglasak na različite vrste ljubavi. Crvene ruže simbolišu ljubav i strast dok bele predstavljaju čednost i nevinost. Žuta ruža je simbol prijateljstva, radosti i veselja a narandžasta simbol žudnje i opčinjenosti. Purpurne ruže simbolišu ljubav na prvi pogled dok plave simbolišu nešto nemoguće.

ruze-dekoracija

Hrizanteme simbolišu sreću i bogatstvo u svim oblicima. Ovaj cvet izgleda sjajno u svakom cvetnom aranžmanu! Hrizantema nam dolazi iz Kine gde je simbol jeseni, jednostavnosti i lakoće života. U Japanu se svake jeseni održava festival u čast hrizantema. Hrizanteme su originalno zlatno žute boje ali danas postoje hiljade različitih vrsta i boja koje imaju svoje značenje. Bela hrizantema simboliše istinu, crvena je znak ljubavi a ljubičasta otmenosti. Plava simboliše smirenost i inspiraciju, žuta neuzvraćenu ljubav. Sigurno je da će hrizanteme ulepšati svaku dekoraciju!

dekoracija venčanja hrizanteme

Lale su sjajan dodatak svakoj dekoraciji!

Predstavljaju beskrajnu ljubav, eleganciju  i gracioznost! Lale najavljuju proleće i simbolišu novi početak. Lala je danas nacionalni simbol Turske i Irana što je mnogima nepoznata činjenica s obzirom da svi prvo pomisle na Holandiju kada se spomenu lale. Ako želite simboliku prestiža, bogatstva i izobilja sigurno je da nećete pogrešiti ako se odlučite za cvetnu dekoraciju sa lalama. Crvene lale su jedan od najmoćnijih simbola iskrene i prave ljubavi.

dekoracija venčanja lalama

Bele rade simbolišu čistoću, nevinost i ljubav. Nezaobilazan su detalj u svakoj vintiž dekoraciji.

bele-rade-dekoracija

Kala predstavlja veličanstvenost i lepotu i sjajna je za dekoraciju venčanja. Bele kale predstavljaju lepotu i nevinost dok ljubičaste simbolišu strast.

kale-dekoracija-vencanja

Orhideja je simbol plodnosti, rađanja, mira, kreativnosti ali i pažnje, nevinosti i čednosti. Ovaj egzotični cvet je cvet ljubavi i savršenstva.

orhideje-dekoracija-vencanja.jpg

Hortenzije su danas favorit velikog broja nevesta. Njihova raskoš ulepšaće svaki cvetni aranžman, a ponekad je dovoljna i po jedna hortenzija na stolu da svadbeni prostor izgleda perfektno.

hortenzija-dekoracija-vencanja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s